Home     Artists    Contact
WEINSTADT ARTISTS MANAGEMENT
 
 

Back to artist

 
Reviews THE NETHERLANDS BACH SOCIETY
 

Bachtrack 15/04/2024 : Zeitsetzend: Die Auferstehung und Himmelfahrt Jesu von der Nederlandse Bachvereniging ….Das Instrumentalensemble der NBV trimmte er dazu wieder bewundernswert auf seine Handschrift drama- und kontraststarker sowie stets zum Text passend affektherrlicher, dynamischer Vitalität und kompakter Elastizität. Mit darüberhinaus fast traumwandlerisch scheinender Sicherheit in Artikulation und Phrasierung offenbarte sich erneut Cortis Lestalent, seine Einstudierungsgabe, exakte Vorstellungskraft und musikalische Ästhetik von universeller Einsatzfähigkeit; so auch eben im vorklassischen, sturm-und-drang-behafteten, noch leicht empfindsamen oder accompagnatogalanten Stil. In den betrachtenden Arien erwiesen sich die von Bach wechselnd bedachten solistischen Instrumentalobligati – als virtuosester Vertreter das Fagott (daran vorzüglich abgeklärt Benny Aghassi) – bestens aufgehoben bei den NBV-Musikern, die überdies jede Tempo- und Rhythmikmarschroute wie selbstverständlich in sich aufnahmen. Jens Klier - Resenzion

Operamagazine.nl 15/03/2021 : Nederlandse Bachvereniging houdt passie levend met Keiser
Anders was de setting zaterdag: een desolaat Concertgebouw, de stilte van de vastentijd ademend. Instrumentalisten en vocalisten richtten zich tot elkaar in een ellips, met artistiek leider Shunske Sato als gretige spin in het web. Met of zonder viool in de hand zweepte hij de koortjes van discipelen en krijgsknechten op tot levensechte taferelen. Complex contrapunt was niet Keisers sterkte, en zou in de galmende leegte ook minder effect sorteren, maar hij kon ensembles meesterlijk op poten zetten.
…orkestraal schuilt Keisers kracht vooral in een heldere, wendbare structuur. Het continuo domineert de veelal beknopte aria’s. De instrumentalisten van de Bachvereniging speelden hun solo’s prachtig, …   Martin Toet - Recensie

Trouw.nl 14/03/2021 : Het bloed vloeit rijkelijk in plastische passie van Keiser
De Nederlandse Bachvereniging - Keiser Brockes-Passion - ★★★★
…Keiser was in 1712 de eerste die de tekst verklankte, en het was deze invloedrijke Brockes-Passion die door De Nederlandse Bachvereniging werd uitgevoerd in de NTR ZaterdagMatinee. In een leeg Concertgebouw uiteraard, maar live gestreamd.…De gretigheid waarmee musici en zangers deze zaterdagmiddag de voor hen onbekende muziek uitvoerden, was duidelijk hoor- en voelbaar. Ze mochten weer. Muzikaal leider Shunske Sato stond met zijn viool in het midden van een elliptische cirkel. De musici zaten met hun rug naar de zaal, die was immers toch leeg, en keken de zangers aan. Die opstelling werkte erg goed, en Sato vuurde zijn manschappen energiek aan.  Peter van der Lint - Recensie

Brugnieuws.nl 1/05/2019: Bach op zijn mooist door Nederlandse Bachvereniging
…Solisten in het Concert in c klein voor viool en hobo waren artistiek leider en violist Shunske Sato en de uit Australië afkomstige Emma Black. …In het virtuoze derde deel kwam Sato hier en daar letterlijk van de grond: de vonken vlogen eraf, zó ongelofelijk meeslepend werd hier gemusiceerd!
Na de pauze was Sato solist in het Vioolconcert in E, BWV 1042. In het middendeel schilderde hij boven de ‘hartslag’ in de baslijn rijk gecoloreerde frasen, afgewisseld met spanningsvolle melancholische momenten. Adembenemend mooi.
….het gehele concert: Bach op zijn mooist! Fred Sollie - Artikel

Opera2day.nl 24/01/2019 : “Flexibel topensemble” – “Een warmbloedige Vivaldi ” - Nederlandse Bachvereniging gooit hoge ogen.
In Vivaldi – Dangerous Liaisons werkt OPERA2DAY voor het eerst samen met de Nederlandse Bachvereniging. De instrumentalisten van het beroemde ensemble maken hun reputatie helemaal waar. …“In energie, elasticiteit en scherp schakelen toont de Bachvereniging zich een flexibel topensemble (NRC).” “De vivaldiaanse aspecten in de orkestbegeleiding komen in hun volle gloed en flonkering naar voren, inclusief mandolines en chalumeaus (De Volkskrant).”…  “Het geheel wordt met een grote energie gespeeld door de Nederlandse Bachvereniging onder leiding van Hernán Schvartzman. Onder zijn muzikale leiding klonk een warmbloedige, door en door Italiaanse Vivaldi (Theaterkrant).” Recensie

Ed.nl 5/10/2018: Sato speelt Bach met een gouden randje
‘Een concert is geen voorstelling, ik noem het liever een belevenis’, zegt de artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging Shunske Sato. Vrijdagavond maakte hij die opvatting waar in vier van de zes Brandenburgse Concerten van Bach, …
Sato gaf al meerdere visitekaartjes af in de afgelopen jaren, dit exemplaar mag in een gouden lijstje…., bij Sato voert opperste concentratie in een sfeer van collegiale ontspannenheid de boventoon. De musici staan op scherp en genieten zelf van wat ze doen.
Genieten deed ook de zaal. Volop. Van het virtuoze, gave spel in de behoorlijk hoge tempi, van het vijfde concert met de stralende klavecimbelsolo die een ontladend tussentijds applaus opleverde en van de warme, lage klank van het zesde, waarin Bach voor altviolen schreef in plaats van voor violen.
…Sato zien is Sato horen en andersom. zijn lichaamstaal laat weinig te raden over. Hij daagt de musici op een prettige manier uit en zet ze er toe aan het beste van zichzelf te geven. Zijn onmiskenbaar eigenzinnige visie kent risico’s maar die neemt hij bewust. Veiligheid in de muziek kent hij niet, verkiest hij niet. Zijn publiek was hem er dankbaar voor. Marjolijn Sengers  - Recensie

Ncr.nl 1/10/2018: Met violist Sato als onnadrukkelijk leider klinkt de Bachvereniging dynamisch
…Dynamisch was zijn eerste optreden zeker. Sato leidde het concert als eerste violist of altviolist, net als hij in het verleden wel eens deed, al stond zijn lessenaar nu in het midden. Met opgerolde mouwen, alert, steeds in contact met zijn medemusici: het onnadrukkelijke leiderschap van Sato benadrukte het kamermuzikale karakter van de concerten. Het laag gestemde Zesde Brandenburgse Concert – twee altviolen, twee viola da gamba’s, cello, bas, géén violen – kreeg er een donkerfluwelen gloed van.
…Sato zelf bewees met zijn eerste solo in het Adagio meteen waarom hij een van de spannendste barokviolisten van het moment is: de klaaglijk zagende, nagenoeg vibratoloze, heldere melodie op de piccoloviool ging door merg en been. Het trio van hobo’s en fagot in het slotdeel was eveneens fabelachtig mooi.
Hoogtepunt - Het hoogtepunt van de avond was het afsluitende Vijfde Brandenburgse Concert. In het middendeel werd superieur geconverseerd door fluit, viool en klavecimbel. …. Joep Stapel - Artikel

 

 

top